tiistai 10. huhtikuuta 2012

Osoitemuistoja Keiteleen kirjastolta

PS.doc yhteisötaideteos vieraili Keiteleen kirjastolla viime viikon ma-ke. Installaatiotila rakennettiin keskeiselle paikalle, jotta halutessaan jokainen kirjaston asiakas pääsi helposti osallistumaan teokseen. Osoitemuistoja kerättiin niin nuorilta kuin vanhemmiltakin kirjaston käyttäjiltä. Teokseen talletetut muistot sijaitsivat Keiteleen ja lähiympäristön osoitteissa, sekä useammassa eri kaupungissa ympäri Suomen.
Kirjoittamisen ja kertomisen lisäksi omia osoitemuistoja oli mahdollista jakaa liikkeen kautta. Malli Asuja kehollisti teoskokonaisuuteen annettuja muistoja, tai joitain osia niistä, liikkumalla kirjaston tilassa. Esiintymisissä nähtiin vanhoja maatalon työtapoja, eläinhahmoja, värejä, esineitä ja muun muassa hometta. Oman muiston näkeminen jonkun toisen esittämänä huvitti, liikutti, yllätti ja kannusti jakamaan lisää kokemuksia.
Keskiviikko päivä oli täynnä koululaisvierailuja. Eskarit aloittivat muistelun asumisesta aamutuimaan, jo ennen kirjaston varsinaista aukenemista. Omaa kotia muisteltiin ääneen kertomalla, ja muuttamista piirtämällä sekä värittämällä PS.doc postilaatikoita. Intoa ja tarinoita löytyi! Malli Asuja ei esiintynyt yksin tässä porukassa, vaan osoitemuistojen esittäminen tapahtui myös yhteisesti liikkumalla.
Kiitoksia Keitele!

2 kommenttia:

  1. Oli mukavaa seurata - vaikkakin hetkittäin - työskentelyänne. Se, että osa ihmisistä lähti mukaan jopa liikkumalla, oli positiivista! Pienenä kuntana kaikki lisät kulttuurin kentällä ovat meille niin suuri rikkaus, jota ehkä kaupunkiseudulla ei arvatakaan. Meillä ei ole säännöllistä tarjontaa esim. konserteista ja teattereista, joten tällaiset tapahtumat tuovat extraa arkeemme. Kiitos, että huomioitte meidän kuntamme ja tervetuloa toistekin tekemään yhteistyötä kanssamme!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos teille mutkattomasta yhteistyöstä ja positiivisesta asenteesta! Ilmapiiri vaikuttaa teoksen rakentumiseen paljon. Pyrkimys välittömyyteen, ja sellainen tunnelma saatiin yhdessä Keiteleellä luotua :)
      Viime viikolla tuli kirjeitse postia alakoululta; PS.doc installaatiotilassa vierailleen luokan opettaja jatkoi oppilaidensa kanssa teosta vielä, meidän jo poistuttua kirjastolta! Yhdessä toimiminen toteutui siis monella tapaa vierailumme yhteydessä.
      Joukko uusia muistoja liitetty nyt osaksi teoskokonaisuutta.

      Poista